Skön magkänsla.

Vissa saker bara kommer till mig! Förnöjsamhet, en skön magkänsla. Inte bara det att magen är perfekt och i bra balans, utan just nu är allt i mitt liv perfekt och i balans. Hela jag är i balans. Det gör inget att det är sämre väder, det gör inget om jag inte hunnit städa och ta hand om tvätten, för jag mår bra och det är en sån jäkla skön känsla.

Jag har en underbar familj, en stöttande och uppmuntrande make och tre fantastiskt kreativa och härliga ungar. Och så har jag så fina vänner att det inte är klokt. Så jag har all anledninga att känna mig förnöjsam och lycklig. 

Idag ska jag åka in till stan, jag älskar vår storstad. Tänk att bara ha tid för sig själv, att strosa runt och glo lite i några favoritbutiker, käka en god lunch eller ta en fika på något mysigt café. Jag går mer än gärna för mig själv, fast jag gillar verkligen att ha sällskap. Men idag tycker jag om att vara själv, vilket jag inte alltid har gjort. Det fanns en tid i mitt liv då jag aldrig ville vara ensam eller själv och det kan nog ha att göra med min barndom, återkommer om det.
Men idag trivs jag med mitt eget sällskap, jag har inga som helst problem att umgås med mig själv. Tvärtom! Jag gillar mitt sällskap och tar gärna en fika i min ensamhet, fast idag får jag sällskap av Jenny, yoga Jenny. En super duper tjej som är lika ung som jag. Jenny och jag gick yogalärarutbildningen tillsammans, så gissa om vi pratar yoga med varandra. 

Oj jag höll på att glömma att det är Valborg idag. Känner ni någon som heter Valborg? Det gör inte jag. Till kvällen ska vi ha några goda vänner på middag så jag får nog sätta lite fart med städning och lite andra förberedelser. Önskar er en trevlig valborgsmässoafton och första maj. 

Här en bild på våra härliga barn.


Måste bara säga att denna choklad som jag köpte igår när jag var i stan, den  var fantastiskt god. Jag använde den till vår efterätt som jag gjorde...chokladmousse. 

En resa in i yogans värld!

När jag för första gången klev in i yogalokalen på Gärdet i Stockholm för sex år sedan, så kunde jag inte ana vilken resa jag påbörjade där. Med min uppväxt i bagaget klev jag in i yogalokalen och möttes av ett gäng härliga människor i olika åldrar, mest kvinnor och två kvinnliga lärare. Jag har alltid brottats med mina ständiga magproblem, smärta i nacken, återkommande nackspärr, diskbråck i sjunde halskotpelaren. Jag led även av oro och ängslan. 
När vi blir äldre och passerar de 40 så invaggas vi i nån sorts tro att så här är det, jag tänkte att det hör väl till att man får skavanker när man åldras, något man får acceptera att kroppen gör ont till och från. Magen min ständiga följeslagare, som jag alltid har hatat och och svurit åt. Men, okej man har ju lärt sig att klaga minimalt och stänga inne sina känslor, för så är jag och säkert många med mig uppfostrade. Känn inte efter, ta en alvedon och gör det du ska.
Men yogan som blev min nya vän som jag alltid kan ta till när det smärtar i kroppen, eller känns lite ledsamt i livet. Yogan det blev min räddning och vändning och en rejäl sådan. Här kommer jag alltså börja berätta om den långa resan, hur jag som liten flicka fem år gammal lades in på sjukhus isolerad i en vecka för magproblem, och hur den veckan påverkade resten av mitt liv och hur yogan förändrade mig och mitt liv. 


Här en bild på mig idag. Välmående, glad, harmonisk och stark! 

Inför stundande student!

Idag har Elin och jag varit in till stan för att försöka hitta den perfekta klänningen till hennes student. Hon är en älskad dotter med mycket bestämda åsikter om hur den ska se ut. Men idag i första butiken så hittade hon äntligen klänningen som ska bäras denna dag, en mycket söt och enkel klänning. 

Det var hur härligt som helst inne i staden idag, nästan lite för varmt fast vi var lätt vårklädda. Variationen bland människors klädsel var stor, vissa gick i shorts och linne, medan andra gick i varma stövlar och varmfodrade jackor...fy vad dom måste ha svettats. Elin hade precis ätit lunch på skolan när vi möttes, vilket jag inte hade hunnit med så det fick bli en smoothie på Blueberry. Den innehöll banan, jordnötssmör, kokos, vaniljprotein, jordgubbar och ekologisk havremjölk, den mättade bra och smakade gott. 


Nu dags att byta om för att åka och hålla näst sista måndagsyogan innan sommaruppehåll.