God fortsättning.

God fortsättning alla.

2015 står för dörren. För mig ska 2015 få stå för kärlek och gemenskap och om att odla och vårda mina relationer. 
Såklart har kärleken alltid varit viktig i mitt liv och mina relationer, men man kan alltid bli bättre inom det området. 

Det här året kommer jag även att fylla ett halvt sekel, det ser jag fram emot och tycker ska bli jätteroligt, och vet ni? jag fyller år två dagar före midsommarafton...så jäklar vilken midsommarfest det kommer att bli. 

Jag tycker och har alltid tyckt och sagt att är det nån gång man ska fira och ha fest så är det när man fyller år, att samla sina nära och kära, om det så är tårtkalas eller en stor middag spelar ingen roll bara man umgås, bjuder in och har trevligt. 

När jag och Matz var hos Kerstin, en pensionerad arbetskamrat till min man som alltid bjuder in sina syskon och vänner på födelsedagsmiddag när hon fyller år, så höll hennes syster ett tal där hon bl.a. sa att hon tyckte att det var så livsbejakande av Kerstin att alltid bjuda in till fest när hon fyllde år, och banne mig så rätt hon har...livsbejakande är vad det är. Härliga jul.

Jag älskar julen! Vi i vår familj myser, vilar, umgås och har det riktigt bra under julhelgen, ingen stress och inga måsten. Vi firar som oftast julen hos barnens farmor och farfar för det har jag förstått är den bästa julen enligt våra barn...traditionell och trevlig.


Förresten så är min mage mycket bättre igen, och nu vet jag att jag absolut inte ska äta GLUTEN!!! Hur svårt skall det vara. En person som har ibs ska helt utesluta gluten ur sin kost, för gluten ökar inflammationer i kroppen och irriterar tarmslemhinnan.

Jag har ju lidit av magproblem sedan jag var fem år gammal, och  det är en lång tid. Som barn och ungdom diagnostiserade läkarna mina magproblem som magkatarr. Men nu de senaste tio åren är diagnosen IBS och dysepsi. Alltså Colón irritable och den sjukdomen är förlamande i perioder och ger mig ett svårt lidande.
Men nu under två veckor har jag återigen uteslutet gluten och tagit extra probiotika, omega 3 och d-vitamin och magen är nu mycket bättre. Så gluten är ett Big no,no.
Så sköter jag kosten är jag symtomfri...men, men man lär så länge man lever.

Jag tror faktiskt att jag kan allt om ibs och hur man kan läka den, så det kanske är det jag ska skriva en bok om. Alla andra i vårt avlånga land då flest kvinnor som drabbas av denna jävliga men ofarliga åkomma...jag kan säkert komma med bra tips om kosten, tillskott och yoga. 

Men snart är det jul och jag ska  njuta av allt det goda. 

Här ligger ett gäng julklappar och väntar in julen.Länge sen.

Oj vad länge sedan jag var in på bloggen.

Undrar just om det är någon som går in här och läser om min vardag och mina tankar? 

Jag har inte mått något bra alls förra veckan. Jag är inne i ett jätte jobbigt skov av min ibs eller vad det nu är.
Jag får springa på toaletten stup i kvarten och magen gör ont och gör mycket ljud ifrån sig, det rör sig och bullrar hela tiden, vissa nätter blir jag väckt av att magen låter...inte roligt alls.

Imorgon onsdag är jag ledig och då tänkte jag baka glutenfria lussebullar och pyssla lite hemma.
Ska även ta en stund och skriva lite mer här på bloggen.