Det är skillnad på bröd och bröd.
Men det var inte alls socialstyrelsen som var kampanjens huvudman, utan näringslivet i form av bageriernas PR-organ, brödinstitutet.
Ja herregud! Tänk om man idag skulle sätta i sig så mycket smörgåsar varje dag...hur skulle det se ut.
Men visst är det gott ibland med ett väldoftande nybakt bröd, absolut. Tänk dig ett grovt rågbröd bakat på surdeg eller en riktigt god croissant...men inte 6-8 varje dag.
Men fortfarande och alltför ofta lägger jag märke till att många familjer fortfarande köper Skogaholms limpa.
När jag var liten på 70-talet då var det alltid Skogaholmslimpor i vart och vartannat hem med kaviar eller messmör som pålägg och till det ett glas obo'y och inte ett glas utan gärna två-tre glas, och vi trodde att detta var nyttigt.
Om man blandar en limpskiva med vatten och arbetar ihop det till en boll så blir det likt en gummiboll ja nästan som en studsboll och det kan man väl inte äta, eller?
Det var mina fredagsfunderingar det, apropå det heta ämnet om vete och gluten.