En vanlig tisdag.

Nu har jag landat hemma i favoritfåtöljen framför tv:n efter morgonens raska långpromenad ja, observera "raska" för här går det undan, jag gillar att gå snabbt och i ett raskt tempo. Jag vill också tillägga att jag samtidigt njuter fullt ut av min promenad och av den något gråa naturen.
Dessa små nykomlingar hemma hos oss. Så goda! Innehåller bl.a. mandelmjöl, kokosolja och jordnötssmör och lite till.

Nu har vi kommit in i november månad och det är mörkt här ute på landet,riktigt svart skulle jag vilja påstå.
Men det gör mig ingenting då jag tycker om hösten och mörkret, hösten är mindre kravlös och mer rofylld vilket innebär mindre av alla måsten och borden. 

Under den mörka delen av året så ger jag mig själv tillåtelse att vila lite oftare, sitta inne och läsa och titta på tv serier och svepa in mig i gosiga plädar och tända en massa ljus.
Något som jag också gillar den här tiden på året är att dricka varm choklad med mycket vispgrädde.


Just nu på nyhetsmorgon visar dom tips på pizzor utan gluten med kostrådgivaren Ulrika Davidsson. Ja tänk så det har ändrat sig de senaste åren. Nu är hyllorna på varje livsmedelsaffär fyllda med mängder av olika mjölsorter och i kyldiskarna är det också fullt med alternativa mjölksorter, hur ska man som konsument veta och gå tillväga när man ska välja. Vete och gluten är ett väldigt hett ämne just nu och man läser i var och varannan tidning och bland alla hippa fitnesbloggare om faran med att äta gluten och vete samt att äta mjölkprodukter. 
Här är en daglig lite shot som jag börjat ta som innehåller gurkmeja,citron,färsk ingefära och rejält med olivolja den gör gott för mig. 

Risken med att äta gluten sägs öka inflammationer i kroppen,
och ge en sämre maghälsa, sämre immunförsvar och högt blodtryck.
Okej! Själv har jag minskat eller rättare sagt tagit bort gluten i min kost för att jag har en dålig mage och en känslig tarm och det har blivit mycket bättre. Dricker mjölk gör jag inte men jag använder det i maten. Grädde älskar jag och kan och vill inte vara utan, så det så. Jag tror allt med måtta och inte bli fanatisk. 

Tänkte även passa på att säga att min envisa förkylning nu är borta och jag är frisk och pigg igen...hurra. Några av mina yogaelever frågade igår på kursen hur det kom sig att jag som yogar så mycket kunde bli sjuk...dom kanske bara skojade eller var ironiska.
Det är ju inte så att bara för att jag är yogalärare så blir man inte sjuk, herregud jag är väl ingen superwoman precis. Men det är klart lite har jag att sätta in när det hettar till eller sjukdomarna kommer. 


Kommentera här: