USA! Kalifornien.

Om några dagar så åker jag och min familj till USA. Vi ska åka på en road trip, den s.k high Way one. 

Vi flyger till Los Angeles och har hyrt en bil som ska ta oss vidare till Las vegas, Grand canyon och sedan till San Diego och slutligen till San Fransisco. Oj oj oj säger jag vilken resa...hela tre veckor kommer vi att vara borta. 

Som jag har berättat tidigare i min blogg om mina rädslor och min oro. Även här har mina rädslor stått i vägen för mig när jag ska resa bort, det spelar ingen roll om det är en kort vistelse eller en längre resa. jag har alltid haft svårt för att lämna det trygga som man har hemma, inte vågat gå utanför min egen komfortzon utan istället valt att sitta kvar hemma i det stilla och trygga och inte behövt konfronteras med dom obehagliga känslorna...men tillslut blir man tvungen att få till en förändring, och den förändringen jobbar jag med ofta och med hjälp av yogan. 

Men återigen detta eviga prat om yogan, men faktum är att yogan har hjälpt mig att hitta ett lugn, en inre stabilitet, en trygghet och en enorm inre styrka.

Idag, bara ett par dagar kvar innan resan känns det lugnt och skönt, och jag riktigt längtar tills vi ska åka.

Om det här hade varit för ett par år sedan, så hade jag idag varit sjuk av oro och rädsla, alltså sjuk på riktigt i hela kroppen med alla möjliga symtom och en jobbig ångest. Men det går att jobba bort
och jag är djupt tacksam för det.

Att resa till andra platser och uppleva nya miljöer berikar och gör att vi utvecklas som människor men även själen får ny energi.

Så här och nu lovar jag mig själv att njuta av stunden för vad den är och uppleva med hela min själ. 

Under resan kommer jag att blogga om våra upplevelser och lägga ut mycket bilder från resan...så välkomna att följa oss här på min blogg. KramarFrån oro till tillit.

Steg upp som vanligt i morse vid 6.30 och gjorde min yoga och där på yogamattan så kände jag ett behagligt och skönt lugn, tänk så mycket lugnare jag är idag än för bara ett år sedan, och tänk så mycket lugnare jag var för ett år sedan än för tre år sedan o.s.v Det var en riktigt skön känsla som infann sig just då, en känsla av totalt LUGN...
Absolut, detta är jag helt övertygad om!!

Tänk så mycket människor det är som går omkring och oroar sig för saker och ting helt i onödan, och det är jag ett levande bevis på, jag oroade mig väldigt mycket för sånt som aldrig inträffade...som min kära make brukar säga till mig "var rädd för rätt saker" 

Väldigt mycket av den oron som vi skapar genom tankar kommer förmodligen aldrig att inträffa. Men jag har själv genom yoga och meditationer lärt mig hur jag ska hantera mina tankar och även mina känslor. Jag tror att det finns en mening med allt som sker, vi har alla något att lära av det som händer oss i livet.

Jag säger inte att det är lätt att få till en förändring, men jag säger att det går om man verkligen vill. Och kom ihåg att tankar som man tänker ofta kan bli verkliga oavsett om det är positiva eller negativa. 
Så fundera på vilka tankar och känslor som får finnas i din vardag i ditt liv. 

Ett annat sätt att eliminera oro och ängslan är att ha tillit. Att allt som sker, sker av en anledning. Att allt alltid ordnar sig, ja jag vet att jag kanske provocerar just nu...men så är det, det ordnar sig. 

Och jag kan lova vilken livskvalitet jag fått det senaste åren.

Så ha tillit! 

Se det du vill se.
Känn det du vill känna.
Och hör det du vill höra.Självinsikt

Självinsikt vad är det? Själv har jag det senaste åren fått ökad självinsikt, insikt om mig själv och andra, tack vare yogan.
Jag pratar ofta om yoga och vad den har betytt för mig, inte så konstigt kanske. Men yogan är ett fantastiskt verktyg, en fantastisk vän att ta till i alla lägen. Har du ont eller värk i kroppen så är den bra, känner du dig nedstämd och ledsen, ja samma sak här, yogan hjälper. Känner du dig orolig och ängslig ..prova yoga och inte vilken yoga som helst utan kundaliniyoga.
 

Tillbaka till det här med självinsikt. För att kunna utveckla en god självinsikt så måste man i första hand bli medveten om sig själv,
sina styrkor och svagheter, men även om sina tankar och känslor.
Medvetet arbeta med sina begränsningar och våga utmana och möta sina svaga sidor, men även använda sig av sina styrkor. Själv levde jag under många år med omotiverad rädsla och osäkerhet, jag kan helt enkelt säga att jag inte levde mitt liv fullt ut, utan det skavde och gjorde ont och det värsta av allt, jag förstod inte, jag var inte medveten och inte närvarande. 
 
Genom att använda sig av kunskaperna man får genom yoga, som jag har gjort, daglig yoga och meditation så får man en ökad självinsikt och ägnar mindre tid åt onödiga konflikter och irritation, och istället känna mer harmoni och ökad trivsel. En viktig faktor när man vill få mer självinsikt är att inte vara så dömande mot sig själv utan låta förändringar få ta tid.
Ju oftare du tillåter dig att stanna upp och reflekterar desto lättare blir det att välja hur du tänker agera, vilket är bra både för dig själv och din omgivningen.

 
Jag är djupt tacksam för att yogan kom in i mitt liv, den har förändrat mig helt som person till en tryggar, stabilare och starkare 
Medmänniska. 
 
Om drygt två veckor reser jag och min familj på en långresa till Kalifornien på tre veckor. Det hade för tre fyra år sedan varit helt otänkbart...men inte idag med min ökade närvaro, medvetenhet och ökade självinsikt. Tack underbara yoga!