Badrumsstädning och genomgång av tvättstugan

Jag tycker att jag städer och plockar mest hela tiden, men tydligen är jag inte så strukturerad och fullt så ordningsam enligt min äldsta dotter Sofie. 

Sofie älskar att ha ordning omkring sig och tycker att var sak skall ligga på sin plats, och det har hon ju alldeles rätt i, då behöver man inte ägna en massa onödig tid till att leta, som jag ofta får göra. Jag tycker också om ordning och reda och framförallt ska det vara rent i ett hem.


Sofie satte i gång med att städa och sortera i vår tvättstuga häromdagen och ingen är gladare än jag, nu är det lite mer ordning och reda. Hon fick även igång sin pappa med att rensa bakom dörren till tvättstugan där han förvarar allt mellan golfkläder till innebandyprylar, en hel kasse med gamla urtvättade träningskläder kastade han bort, vilken inverkan döttrarna har på sin pappa. YES!!Och så här fint blev det i våra badrumsskåp när Sofie även gick loss på alla gamla krämer, solprodukter, schampon, äckliga gamla deodoranter och mycket, mycket mer. Rent och snyggt, underbart! 

Så vad passar väl bättre än att unna sig lite nytt och fräscht till huden och fylla de tomma hyllorna i badrumsskåpet med några nya produkter.
Så I går när jag var inne i stan gick jag och köpte dom här ekologiska svenska krämerna som jag älskade redan från början och som doftar helt ljuvligt. Till kroppen använder jag kung markattas sesamolja eller mandelolja som är mumma för torra armar och ben. 


Om jag tänker på hur det var när jag växte upp och hur vi, jag och min brorsa som är ett år yngre än mig alltid städade vårt radhus på fredagar efter att vi kommit hem från skolan. Vi turades om med över och undervåningen. Ja det är en lång historia om hur det var att bo där och växa upp i det hemmet.

Tid.

Ibland går tiden så långsamt och andra dagar springer tiden iväg.
Men den här dagen har känts lång och lite tråkig. Om jag tittar tillbaka 20 år så undrar jag vart den tiden tog vägen.

Jag kommer ihåg hur långsamt tiden gick när jag var barn, särskilt om jag var ensam och inte hade någon kompis att leka med eller något annat skoj att göra. Men idag när jag är äldre så tycker jag att tiden rusar iväg, dagarna bara försvinner i en rasande fart. 
Och pratar man med den äldre generation så säger dom samma sak, men jag upplever att deras tid går ännu fortare. Är det så, kommer tiden gå ännu fortare ju äldre man blir?

Idag har jag faktiskt haft en lugn och skön dag, men lite tråkigt och långsamt har det varit, fast jag vet att det är bra att leva långsamt och ha tråkigt emellanåt. Men det bästa av allt är att jag inte blir  rastlös av att inte ha något att göra, men skulle jag mot förmodan bli det så går jag och sätter mig på yogamattan och mediterar.

Vädret är ju inte heller speciellt upplyftande och inbjuder varken till trädgårdsarbete eller någon långpromenad, det är ju svinkallt ute. Så idag har Sofie och jag har lyssnat på härlig jazz, slumrat till i soffan en stund och bakat glutenfritt bröd och frökex på blandade fröer, fiberhusk och pofiber.


Men tänk så mycket tid vi egentligen har, hela 24 timmar per dygn. 
Vi har alla 24 timmar till förfogande varje dag, varken mer eller mindre. Många hör jag säga "jag hinner inte - jag har inte tid" dumheter säger jag, det handlar om prioriteringar och val. Enligt mig så finns det alltid tid över till det man vill göra. Och gör det nu! 
 
Livet är fantastiskt - bara du och ingen annan väljer hur du ska leva ditt liv och göra det bästa av din tid. Se bara till att förvalta det väl.


En sak är säker, du kan aldrig ta igen förlorad tid. Så det så.


Jordgubbstider och studenttider.


Hörde nu på nyhetsmorgon att den varma våren har gjort det gynnsamt för våra svenska jordgubbar och att det kommer bli rekordmycket fina gubbar till midsommar och med det ett lägre pris.


Underbart! Jag tycker vår lilla svenska gubbe är så god och den  går att använda till så mycket. Vid närmare eftertanke så tycker jag nog allra bäst om en riktigt god hembakad jordgubbstårta med mycket vispgrädde.

Nästa vecka på måndag tar vår yngsta dotter Elin studenten, så nu i dagarna är det mycket som ska fixas och planeras inför den dagen, vilken mat vi ska bjuda på, vad som ska bakas till kaffet och hur och i vilka färger vi ska duka, ja som ni förstår är det en hel del att göra, men kul är det och roligt skall det bli.

Elin är familjens mest envisa, men oerhört ödmjuk. När Elin väl bestämt sig för något så går det inte att rubba henne, hon vet precis hur hon själv vill ha det. Elin är också alltid positiv till allt och till livet. Hon är stark och väldigt trygg i sig själv och vågar gå sin egen väg. 
Glädjespridare det är Elin det...


Ja då fick ni veta lite om vårt yngsta barn.